Oldalak

Oldalak

2019. január 18., péntek

Kéksajtos krémleves

Nem vagyok túl leveses, hétköznap szinte sosem eszem, viszont, ha megkívánom, akkor adj uram teremtőm azonnal..


Hozzávalók:
100 g laktózmentes natúr joghurt
1 púpos tk jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
csipet só
15 dkg lilakáposzta reszelve
víz
50 g kéksajt

A lilakáposztát lereszelem sózom, annyi vízzel, ami éppen ellepi fedő nélkül készre főzöm. Azért fedő nélkül, mert így a puffasztó gázok nagy része elpárolog a levesből. Botmixerrel alaposan eldolgozom. 100 g tejfölt kikeverem a liszttel, ezzel a habarással óvatosan behabarom a levest. Forrástól számított 1-2 perc múlva kész.

Kéksajttal tálalom.

A leves érdekessége, hogy bár a lilakáposztának nyersen van egy érdekes fémes íze és illata, ami turmixolás hatására eltűnik, a káposztában lévő cukor sokkal könnyebben kiszabadul, így a leves édes ízű lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése