Hihetetlen módon nem kívánták a fiúk a sima rántott karfiolt, így csempésztem bele egy kis Texasi feelinget, ez az új fajta köret akár önálló fogásként is tökéletesen megállja a helyét.
Hozzávalók:
30 dkg karfiol rózsa
2 ek mungóbab (40g) vagy más apró szemű bab
só
Bundához:
2 tojás
1/2 kk füstölt édes fűszer paprika
só, frissen őrölt tarka bors
1 tk édes fűszer paprika
csipet csilipor (ez csak a felnőttek adagjába kerüljön)
2 púpos ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt (30g)
csipet chili pehely (ha gyerek is eszi, akkor ki kell hagyni, nálam sem került bele)
+1 csapott ek (10g) jelölten gluténmentes zabpehelyliszt szóráshoz
A karfiolt sós vízben megfőzöm,1 csapott ek zabpehely liszttel beszórom. A bunda hozzávalóit alaposan villával elkeverem, a karfiolt beleforgatom, sütőpapírral bélelt tepsiben 200°C-on sütöm.
Sós vízben főtt mungóbabbal tálalom. Ha nem tudsz mungóbabot szerezni bármilyen más apró szemű bab is jó hozzá.
Egész mennyiség:
Kalória: 485 Kcal
Szénhidrát: 49,6 g
Fehérje: 31,5 g
Zsír:13,4 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése