Maradék sült pulykamell újrahasznosítására egy szuper jó tipp, burgonya nélkül diétásra főzve, nálunk ma Ő fogja hátra kaparni a rosszat.
Hozzávalók:
30 dkg sült pulykamell hús
30 dkg zöldbab
1 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
petrezselyem levél
1 ek kókuszolaj
1/2 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
1 ek édes fűszer paprika
3 babérlevél
köménymag
1 kis doboz laktózmentes natúr joghurt (150g)
1 tk jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
A vöröshagymát kockázom, kókuszolajon üvegesre párolom, hozzáadom az aprított fokhagymát, petrezselyemlevelet és a piros fűszerpaprikát. Kicsit pirítom őket ezután felöntöm vízzel.
Hozzáadom a kockázott sárgarépát, petrezselymet, zöldbabot, húst, babérlevelet és a sót. Készre főzöm. Félreveszem a hőről.
Elkészítem a habarást: a joghurtot elkeverem a zabpehelyliszttel, óvatosan a leveshez keverem. Visszateszem a hőre, egyet forralok rajta és kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése