Oldalak

Oldalak

2018. december 20., csütörtök

Gorgonzolás csirke

Ma két rohanás között alig pár hozzávalóval készítettem egy igazán különleges és gyors ebédet. Azt hiszem ez lesz a legújabb sláger nálunk.


Hozzávalók
4 db felső comb filézve, kockázva
1 dob 150g natúr laktózmentes joghurt
10 dkg gorgonzola (kéksajt)
csipet só
1 ek mustár, nálam szemes mustár, de lehet sima is
1 tk olivaolaj

Tapadásmentes serpenyőben a mustárral, sóval elkevert csirkecombokat olivaolajon lesütöm, amikor minden oldala szépen megsült, hozzáadom joghurtot és egy joghurtos pohárnyi vizet. Fedő alatt párolom közepes hőnél. Addig pótolom a vizet amíg meg nem puhul a hús, ezután hozzáadom a gorgonzola 2/3-át, besűrítem és félre húzom a melegről.

Basmati rizzsel vagy sült zöldségekkel tálalom, maradék kéksajttal megszórom.

Egész mennyiség köret nélkül:
Kalória: 941 Kcal
Szénhidrát: 13,9g
Fehérje: 104,7g
Zsír: 46,7g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése