Oldalak

Oldalak

2018. december 18., kedd

Mézes-Toffifees zabkeksz

Karácsonyi aprósütis csomagokat készítek, az egyik szupergyors kekszecske már készül a zacskókba. Nagyon ropogós, nagyon illatos, biztos vagyok benne, hogy sikere lesz.


Hozzávalók 60 db-hoz:
30 dkg jelölten gluténmentes zabpehely
20 dkg jelölten gluténmentes zabpehely liszt
50 g Toffifees ízű fehérje ital por (patikában vettem pár hónapja)
1/2 zcs sütőpor (7g)
10 dkg Eritrit csak úgy szemesen, nem darálva
2 egész tojás
10 dkg laktózmentes teavaj
1 dl laktózmentes tej
2 ek folyékony méz (elhagyható)

Minden hozzávalót alaposan eldolgozok egymással. Picike golyócskákat készítek, kb, mint egy dió. Nagy tepsiben távolabb teszem őket egymástól enyhén vizezett kézzel kilapítom őket. Nagyon ragacsos a massza a méz miatt ezért kell vizezni a kezed.

180°C-on alsó-felső sütésen sütöm 15-20 percet, amíg aranybarna nem lesz. Ha nem szeretnél mézet enni a cukrod vagy edzésed miatt, akkor nyugodtan hagyd ki a receptből, pótold Eritrittel vagy 4x-es édesítővel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése