Oldalak

Oldalak

2018. július 10., kedd

Sáfrányos rókagomba

A rókagomba egyike azon erdei gombáknak, ami ízével és illatával is igazi kulináris évezetet tud nyújtani. Viszonylag ritkán jutok hozzá, ezért amikor meglátom valahol rögtön rácsapok. Mivel vad, erdei gombáról van szó ezért egy ritkán használt, de nagyon finom fűszerrel ízesítettem, ami kiemeli a gomba színét és izét egyaránt.


Hozzávalók 2 adaghoz:
30 dkg sárga rókagomba
1 dl lm natúr joghurt (vagy tf allergia esetén Alpro natúr joghurt)
1 púpos tk sáfrányos szeklice
csipet só
2 db újhagyma
1 tk jelölten gm zabliszt
1 ek folyékony kacsazsír (vagy más zsiradék vagy olaj)

A zsiradékon lesütöm a karikára vágott hagymát. A rókagombá alaposan megmosom, nagyobb darabokra vágom és a hagymára teszem. Összesütöm, sózom, fúszerezem és hozzákeverek 1 dl joghurtot. Fedő nélkül sűrű szaftá főzöm.

Vadrizzsel együtt nagyon finom húsmentes étel.
Én tegnap töltött csirkét sütöttem, a csirke sült mellehúsával ettem.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése