Oldalak

Oldalak

2018. július 11., szerda

Nyári zserbógolyó

A múlt héten mákos zabgolyókat gyártottam és gyártottam, az egyik blog olvasóm írta, hogy Ő nagyon szereti a diós zabgolyókat, el is döntöttem, hogy a héten Én is bediósodok. Azt hiszem a héten megint golyócskákat fogok gyártani és gyártani és gyártani....Arányok nagyon egyszerűek 2:3:4:5 így könnyebb az adagot csökkenteni vagy akár felszorozni, ha több adagra van szükség.  Ez a nasi kifejezetten a látványosan csinálod a semmit kaergória, mert ahogy készíted úgy fogy.


Hozzávalók:
20 dkg jelölten gm zabpehely
30 dkg jó érett sárgabarack
40 dkg darált dió +5-10 dkg hempergetéshez attól függ használsz-e csokit vagy sem
5 ek por Eritrit vagy ízlés szerint több, ha édesebben szereted

+dió hempergetéshez és étcsoki

A recept ahogy lenni szokott rém egyszerű, keverd össze, formázd meg, és fald fel. 😄


A zabpehely felét durvára daráltam a másik fele maradt pehely állagú, a barackot csak simán mostam, mert annyira érett volt, hogy szinte plötty, így ment bele a héja is, a diót fagyosan aprító gépben daráltam és az Eritritet is ledaráltam, ezután már az összegyúrás volt hátra.
A sajátomat csak aprított dióba hempergettem, a fiúk fullosan csokiba-dióba mártottan kapták.






Konyha tipp:
Próba első adagba reszeltem narancshéjat is szerintem úgy sokkal finomabb volt, ha nem kapsz narancsot, akkor szárított narancshéjjal is turbózhatod.

Egész mennyiség 42 golyó 3538 Kcal / 132g Ch
1 golyócska: 84 Kcal / 3g Ch



                                         





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése