Oldalak

Oldalak

2018. június 30., szombat

Kókuszkrémes karobtorta


Kaptam a fodrászomtól egy bontatlan zacskó karobos piskota alapot, hogy próbáljam ki, csináljak belőle valami tutit. Nekem nem kellett kétszer mondani kicsit felturbóztam az alapreceptet így készült el ez a csoda alig fél óra alatt. Ugye milyen jó nekem, hogy már a fodrászom is az egészséges ételek rabja?


Piskóta hozzávalói:
25 dkg Szafi free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék
½ citrom
170 ml langyos víz
70 g por eritritol
10 dkg fekete áfonya és piros ribizli vegyesen (vagy más bogyós, nekem ez volt itthon)

Krém hozzávalói:
2 ek jelölten gluténmentes zabliszt (50g)
4,5 dl lm tej
20 dkg kókusz reszelék
3 ek négyszeres erősségű édesítőszer vagy eritritolból10 dkg

A piskóta hozzávalóit a leírás szerint elkészítem. A masszát egy 36x26xm-es közepes tepszibe kenem. Rászórom a gyümölcsöt, előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig sütöm.

Amíg sül elkészítem a kókuszkrémet. Összekeverem egy kis fazékban az édesítőt, a lisztet és a kókuszt, hozzáöntöm a tejet és felfőzöm sűrű krémmé.

A vékonyka gyümölcsös piskótát kettévágom, megkenem a krémmel, beborítom a piskóta másik felével. Por édesítővel enyhén szórom, de akár ezt a lépést el is lehet hagyni.







Egész mennyiség 12 szelet: 2595 Kcal / 95g Ch
1 szelet: 216 Kcal / 8g Ch




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése