Oldalak

Oldalak

2018. július 14., szombat

Mangós Boci szelet (bögrésen)

A hétvégén nálunk Baján Halfőző Fesztivál van, jön hozzánk egy szűk csalidi kör, így hát nincs mese sütni kell. Szerencsére a gyerekem mikor meghallotta a kézi habverőmet már jött is ki a konyhába, mondván segít elmosogatni a maradék krémet az edényről... ez azt jelenti, hogy újjal ki kell eszegetni minden mikrogrammot. Remélem ez mindenkinél így működik! Azért nagyon rendi volt, mert a boci fehér foltjait Ő tette bele a tésztába, kicsit lapos lett ugyan, de azt mondta "Anyám, ez pont így jó!" Aztán "elmosogatott" és angolosan távozott.


Tészta hozzávalói: 1 bögre=3 dl

3 bögre (30 dkg) jelölten gm zabliszt
1 bögre (15 dkg) por Eritrit
5 db M-es tojás vagy 4 db L-es
1/2 citrom reszelt héja
2 púpos ek natúr kakaópor
1 zcs sütőpor
1 db (125gos) lm teavaj
2 dl (2/3 bögre) lm tej

Túrós foltok hozzávalói:
50 dkg lm túró
1 bögre (15 dkg) por Eritrit
1/2 citrom reszelt héja
1 ek lm tejföl (ha nem túl száraz a túró akkor ez elhagyható)
1 db M-es tojás

+ 1/2 db érett mangó

A tészta hozzávalóihoz a szobahőmérsékletű vajat kézi habverő segítségével kikeverem az édesítőszerrel, citromhéjjal és a tojásokkal. Lassan hozzáadagolom a tejet és a kakaóport. Végül a sütőporral elkevert zablisztet is. Közepes tepszibe kenem.

A túró foltok hozzávalóit kikeverem egymással, kanállal a barna piskótába halmozom. Ha nem púpozod meg a túró foltokat körbenövi a tészta, ha jó púposra hagyod, akkor egy szinten fog állni. Minden nagyobb túró folt közepébe egy nagy darab mangó darabot teszek.
170°C-on sütöm 30 percet.



20 kocka összesen: 3359Kcal / 209g Ch
1 kocka: 168 Kcal / 10g Ch



                                         











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése