A csicseri saláta nemcsak salátának, de önmagában főételnek is nagyon finom és laktató. Mivel a csicseriborsó rostban gazdag, ezért lassúfelszívódású szénhidrátjai nem okoznak hirtelen vércukoringadozást. Bővelkedik B1, B6 vitaminban, emellett vas, magnézium és cink tartalma is jelentős. Kimerültség, fáradság vagy depresszió esetén az egyik legtökéletesebb élelmiszer.
Hozzávalók 1 adaghoz:
10 dkg főtt csicseriborsó
4 db sárga szilva paradicsom
1 lm natúr joghurt vagy 125 g natúr Joya
csipet só
1/4 citrom
1 tk hidegen sajtolt tökmag olaj
A joghurtot a sóval és a tökmagolajjal kikeverem, hozzáadom a csicseriborsót és a negyedelt paradicsomot.
Egy adag: 255 Kcal / 29g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése