Elég rég sütöttem már palacsintát, de már nagyon evett volna gyerkőcöm, úgyhogy hozzáfogtam, és ha már hozzáfogtam készítettem teljeskiőrlésű lisztből a fiúknak 78 db-ot, magamnak meg jelölten gm zablisztből, hozzáadott cukor nélkül 10 db-ot, úgyhogy jól el voltam egy fél délelőtt, de megérte.
Hozzávalók 10 db-hoz zabpalacsintához:
20 dkg jelölten gluténmentes zabliszt
1 db tojás
2 dl lm tej
2 dl szódavíz vagy buborékos ásványvíz
2 ek Eritrit
csipet só
1 kk sütőpor
Töltelékhez:
40 dkg friss málna
15 dkg Eritrit
3 ek utifű maghéj liszt
25 dkg lm túró
2 ek lm natúr joghurt
2-3 ek Eritrit
A palacsinta tészta hozzávalóiból botmixerrel palacsinta tésztát készítek, legalább egy órát hagyom állni, addig a zab még dagad. Forrósított palacsintasütőben sütöm úgy, hogy minden harmadik palacsinta előtt olajozom ki a sütőt 1 kk repceolajjal.
A töltelékhez a málnát és az Eritritet botmixerrel pépesítem, ha nem szereted a magokat benne, akkor botmixerezés után passzírozd le, minket nem zavart. Hozzákevertem az utifű maghéj lisztet és újra botmixereztem. Megvártam amíg elkezdett zselés állagot önteni, ezután töltöttem a palacsintákba.
Eredetileg csak málnás lett volna, de a férjem kitalálta, hogy tök jó lenne málnás-túrósan is, így fele csíkos lett.
Egész mennyiség: 1475 Kcal / 128g Ch
1 db Málnás-túrós palacsinta: 148 Kcal / 13g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése