Oldalak

Oldalak

2018. május 2., szerda

Házitészta gluténmentesen


Amióta fogyózom ritkán készítek maganak tésztás ételt egyrészt, mert sokáig nem volt az étkezi tervem része, másrészt, mert nálam a tészta olyan, mint Gombóc Artúrnak a csoki, alig tudom abba hagyni, úgyhogy ki kellett talánom egy szénhidrátcsökkentett, de gluténmentes változatot, ha már végre-végre azt mondták néha ehetem. Eredeti tervben tojásos zabnokedli szerepelt, de mindenképp ki akartam próbálni a Szafi ch csükkentett nokedli lisztjét, amit azóta is imádok. Ezt csökkentettem tovább, hogy a lelkiismeretem még nyugodtabb legyen. Nagyon-nagyon fini lett! Ennek már két hete, a leves tészta még mindig gyönyörű szép, nem barnult meg, nem romlott meg, ahogy az egy jó mama féle tésztához illik örök tartós, tökéletes.


 23 dkg Gluténmentes házitészta hozzávalói:

10 dkg Szafi csökkentett szénhidráttartalmú galuska lisztkeverék
3 m-es tojás
szóráshoz:Szafi szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék

A galuskalisztet a tojásokkal kigyúrom, kis cipót formálok, amit rostkeverékkel körbe dörzsölök. Pihentetem 10 percet, négyfelé vágom, kis cipókat gyúrok és 0-tól 2 fokozaton nyújtom. Leszórom megint rostkeverékkel, jól bedörzsölöm, felvágom 3 ujj széles téglalapokra. Hagyom 20 percet legalább száradni, ezután géppel szélesmetéltre vagy cérnametélre vágom. 20 dkg-át szélesmetéltre vágtram, 3 dkg-át pedig levestésztának.

Lobogó sós vízben pár perc alatt megfő, hideg vizzel csap alatt sokkolom.

Konyha tipp: 
Nagy edényt kell készíteni, mert ez a galuskaliszt a bennelévő rostlisztek miatt habzik, ha mégis elkezdene kifutni egy merőkanállal merj le a vízből.




2 adag tészt+1 adag leves: 538 Kcal / 19,2g Ch
1 adag kevesebb, mint 269 Kcal / 9,6g Ch










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése