Alig vártam a tavaszt, hogy friss szezon zöldségeket tudjak venni, úgyhogy részemről addig biztosan nem veszek borsót a finomfőzelékhez, amíg nem terem szabadföldön. Szerencsére spárgás időszakot élünk, ami diéta szempontjából még sokkal jobb, mint a borsó, úgyhogy hajrá próbáljátok, mert isteni finom.
Hozzávalók:
30 dkg zöldspárga
10 dkg hámozott sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 ek étolaj (ha elhagyod -88 Kcal nyersz)
só ízélés szerint
1 ek jelölten glutánmentes zabpehely
1 kis pohár lakózmentes tejföl
A zöld spárgát mosom, szárát ahol engedi elpattintom, kicsikre aprítom. A sárgarépát ugyanígy kockázom. Mindent egy edénybe teszek, ráaprítom a fokhagymát, sózom, olajozom és lepárolom. (ha tapadásmentes edényed van nem kell az olaj)
Felengedem vízzel, ami elég a főzelékhez.
Kikeverem a tejfölt a zabliszttel és behabarom a főzeléket és még pár percig forralom.
Konyhatipp:
HA nem megy a hőkiegyenlítéses habarás, mert mindig csomós lesz, akkor húzd félre a főzelékalapot és hagyd langyosra hülni, ezután keverd hozzá a habarást és tedd vissza forrni pár percre. Gyorsítani tudod a hülést, ha kevesebb vízzel kezded a főzeléket főzni és hideg vízzel felengeded.
4 adag összesen: 578 Kcal / 26,5 g Ch
1 adag: 144,5 Kcal / 6,6g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése