Oldalak

Oldalak

2018. április 30., hétfő

Hajdinás áfonya torta

Ünnnepi hangulatban voltam, el lehet képzelni mennyire örülök, ha torta sütésre vetemedtem, Én akit a sütikészítéssel a vigából ki lehetne kergetni. Az történt, hogy a gyerekemmel futóversenyen voltunk, fiam rendkívül nagy magabiztossággal elhozta az aranyat 3 km-en, Én pedig 5 km-en egy befutóérmet. Ennek örömére készült ez a gluténmentes csoda.. és társa ami sima zablisztből de ugyan így.


Piskóta hozzávalói:
125 g =4 púpos ek jelölten gm hajdinaliszt
1 ek cukormentes kakaópor
4 tojás
2 ek étolaj
2 ek 4xes erősségű édesítőszer
1/2 zcs sütőpor
8 ek víz

Krém hozzávalói:
25 dkg laktózmentes túró
1 kis doboz görög joghurt (Én előző este 6 csepp laktáz cseppel elkevertem és mentesítettem)
3 ek 4x-es erősségű édesítőszer

125 g áfonya (1 kis doboz) +édesítőszer



A piskóta hozzávalóiból vizes piskótát készítek: Kikeverem az édesítővel, étolajjal a tojássárgáját, hozzáadom a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet, a 8 ek vizet, végül a tojások felvert habját. Egy 24x16 cm-es kis téglalap alakú sütiformát kibélelek zsírpapírral, ráöntöttem a piskótát, 170°C-on tűpróbáig (kb 25 percig) sütöm.
Széleit levágom és lefagyasztom pohárkrémhez.

A krémhez a túrót a joghurttal és az édesítőszerrel kikeverem, turmixgéppel egészen homogén krémmé keverem, rákenem a kihűlt piskótára. 
Az áfonyát egy edénybe teszem 1-2 ek édesítőszerrel, krumplinyomóval kinyomom és felforralom amíg szép színes nem lesz. Ezután szitán átpaszírozom, közben hűl, majd a krémre csorgatom a nagyját, egy kenőkéssel örvényeket rajzolok, maradék áfonyával és ibolyával díszítettem.

Egész mennyiség: 1330 Kcal / 121g Ch









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése