Oldalak

Oldalak

2018. április 17., kedd

Hibiszkuszos-Eper koktél

Ahogy lenni szokott éppen egy kicsi tavasz és máris fejest ugrottunk a nyárba, na meg a sok folyadék pótlás utáni vágyba. Hoztam hát nektek egy nagggyon finom alkoholmentes koktélt, természetesen partyra alkohollal is készülhet.



Hozzávalók:
0,5 l víz
2 ek szárított hibiszkusz virág
5-6 db eper
2 lime
1/2 citrom
2 ek négyszeres erősségű édesítőszer (vagy bármi más ízlés szerint, ne legyen túl édes)
Szódavíz vagy bubis ásványvíz (partyra száraz pezsgő)

Forró, lobogó vízben elkeverem a hibiszkusz virágot, elzárom alatta a főzőlapot és hagyom hülni, közben szépen kiázik.
Amikor kihűlt a tea, leszűröm, hozzáfacsarok 1/2 citromot, 1 limot, belekeverem az édesítőszert és beteszem a hűtőbe.
Koktélhoz pezsgős poharakat veszek elő, epret, limot darabolok bele, félig öntöm a poharat koktéllal, száraz pezsgővel vagy nálunk hideg szódavízzel.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése