Oldalak

Oldalak

2018. március 10., szombat

Sonkával sült lazac

Ki vagy, ha éhes vagy..neee, ne dobj be egy csokit van annál sokkal jobb is, a sonkával sült lazac pillanatok alatt elkészül és nagyon egészséges. Rengeteg Omega3 zsírsavat tartalmaz, közülük is DHA-ban gazdag, ami gyulladásgátló hatással rendelkezik így sportolás esetén a leterhelt izületeknek nagyon jót tesz. A lazacot gyerekek is szívesebben fogyasztják, mert nincs benne szálka és azért emlékszünk még a rémfilmekre, amikor csukamájolajat dugdostak a gyerekek szájába kanállal.., mert valamivel be kellett vinni a D-vitamint és a hozzá szükséges zsiradékot a szervezetbe, hogy a csontok megfelelően épüljenek. Amit kevesebben tudnak, hogy az Omega3 zsírsav hozzájárul gyermekeknél a kombinációs készség, feladatmegoldó képesség javulásához is. Szóval félre a kanalas rémséggel jöhet a finom egészséges medvementes norvég lazac.


Hozzávalók:
26 dkg norvég lazac (1 szelet friss)
10 dkg szeletelt, füstölt, főtt sertés sonka fűszeres szegéllyel

citrom
1/2 kicsi lilahagyma

Sült gombás paprika:
20 dkg trikolor paprika vastagra szeletelve
10 dkg csiperke vastagra szeletelve
1 ek olvaolaj
nagy csipet só

A halat megmosom és besózom, lelocsolom citrommal, ráhalmozom a kockázott lilahagymát, befedem a vékony szeletekre szeletelt sonkával. Sütőben, zsírpapírral bélelt jénaiban, max hőfokon 15-20 perc alatt készre sütöm (míg a lazac húsa rózsaszínné nem válik)

A zöldségeket forró serpenyőben oliván só nélkül sütöm. Amikor kezd szépen színesedni, megsózom és még egy pici sütöm. Akkor sütöd jól, ha nyikorgós hangot ad ki, így inkább sül és nem párolódik, a zöldséges finom roppanósak maradnak.

Egész mennyiség: 
Kalória: 689 Kcal 
Szénhidrát: 19 g



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése