Oldalak

Oldalak

2018. március 8., csütörtök

Brokkolis gnocchi olaszosan

Nálunk magyaroknál pénteken tészta-nap van, sosem értettem miért, de pénteken minden üzemikonyhán és persze a nagyiknál is kalácsot, gombócot, pitét, nudlit, gakluskát tesznek az asztalra. Ez a szokás nemcsak nálunk dívik, de Olaszországban is, ahol csütörtökön még ma is gnocci-napot tartanak. Ilyenkor majd minden családi és vendéglői asztalra gnocchi kerül valamilyen formában, ezen felbuzdulva Én ma olaszgnocci-napot tartok szénhidrátcsökkentve, mert különben jujj-jujj lesz.






Brokkolis gnocchi:
20 dkg brokkoli virág
10 dkg burgonya (1 kicsi)
10 dkg teljeskiőrlésű tönkölyl liszt
5 dkg Szafi Reform Szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék

1 tojás

Olaszos szósz:
40 dkg darált pulykahús
1/2 üveg sürített paradicsom (Én Cirio-tól a Passata rusticat használtam, nagyon fonom és a tényleg sűrű, tömőr paradicsom)
2 gerezd fokhagyma
nagy csipet só
2-2 tk szárított bazsalikom és oregano

A gnoccihoz a liszteteket alaposan elkeverem, 2 ek-al külön veszek belőle, ez kelleni fog a formázáshoz, a többit hozzáadom a főtt és összetört zöldségekkel kikevert sózott, tojásos cucchoz. Hagyom pihenni 20-30 percet, amíg a szószt elkészítem.

Olaszos szószhoz a húst kikeverem a fűszerekkel és a sóval, lepirítom teflon edényben, hozzáadom a paradicsomot és főzőm 20 percig.

A gnoccit tésztát három felé veszem, újjnyi vastag rudakat sodrok, késsel felvágom őket..én villával nem formáztam csinire, mert nekem a'la natur is szexi volt :D ..kifőzőm lobogó sós vízben, leszűröm, hideg vízzel átöblítem. Serpenyőt felforrósítok, teszek bele 2 ek olivaolajat a gnocchikat lepirítom, nem kevergetem hanem rázom az edényt. Végül ráöntöm a szósz egy részét, összesütöm és már lehet is tálalni, aki több hússal szereti az pakolhat még hozzá.

Gnocchi magában: 760 Kcal / 54g Ch
Gnocchi szósszal: 1321 Kcal / 63,4g C


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése