Oldalak

Oldalak

2018. március 13., kedd

Ráksalátával töltött champion

Az én drága szomszédasszonyom meglepett két doboz ráksalátával, az egyiket gyorsan fel is használtam az ébédemhez. Innen köszönöm neki, valami isteni finom lett!


30 dkg nagy fejű champion gomba (csiperke)
20 dkg ráksaláta (vagy fagyasztott rákocskák kikeverve joghurttal, majonézzel, zöldfüszerrel)
1 tojás fehérje
csipet hymalai só
2 ek olivaolaj vagy sütőpapír a gomba alá (olivával számoltam)

A gomba tönkjét kitöröm, kalapját lehámozom, a lemezeit kiskanállal kivájom, így nagyobb üreget kapok amibe könnyebben tudok tölteléket tölteni. Besózom. A ráksalátát kikeverem a felvert tojásfehérjével és a gombába töltöm. 220°C-os sütőben fél óra alatt készre sütöm.

Nagyon finom köretként, de akár vegetáriánus főételként is. Nekem ez ma az ebédem volt és a vacsorám lesz vegyes salátával tálaltam.

2 adag összesen saláta nélkül olivaolajjal számolva: 922 Kcal / 20,7g Ch
Olivaolaj nélkül a 2 adag: 742 Kcal / 20,7g Ch






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése