Oldalak

Oldalak

2018. február 6., kedd

Kókusz chipszes túrós bukta

Eszembejutott, hogy ezer éve nem ettem buktát, úgyhogy a hétvégén gyorsan össze is dobtam egy szénhidrát csökkentett változatot. Akkor nem készült róla kép a nagy rohanásban, kicsit sajnáltam is, nagyon gyorsan elfogyott, nekem meg nem maradt mára uzsonnám, úgyhogy újra neki estem reméleve, hogy ez már mind az enyém lesz..jahh persze! :D




Bukta tészta:
20 dkg Szafi free expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz megvehető itt
5 dkg Szafi reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér és péksütemény liszt megvehető itt
1 ek szafi reform négyszeres erősségű édesítőszer megvehető itt
5 dkg lágy vénusz margarin
1-1 kk sütőpor és szódabikarbóna
2 dl laktózmentes tej
1 tojás


Töltelékhez:
25 dkg laktózmentes túró
2 tojás sárgája
1 ek édesítőszer
1 nagy marék kókusz chipsz

Kenéshez 
tojás sárgája+ 1 ek tej



Tészta hozzávalóit jól összegyúrom, eleinte nagyon lágy lesz, de szépen összefog állni pár perc alatt.
Nyolc egyenlő részre osztom, téglalapokat nyújtok belőle. A tölteléket nyolc részre osztom (1-1 ek) és a buktába halmozom. Kevésnek fog tűnni a töltelék, de a tojásfehérjétől megnő majd a térfogata.

Lekenem őket a tejes tojássárgájával, megszórom kókusz chipsszel, kivajazott jénaiban 30 percig sütöm 180°C-on alsó-felső sütésen, ezután még 15 percig 160°C-on.


Egész mennyiség: 1710 Kcal / 125,5g Ch
1 db: 213Kcal / 15,6g Ch

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése