Oldalak

Oldalak

2018. január 7., vasárnap

Málnás hajdina

Nincs is annál jobb, mint amikor az egyszerű, de nagyszerű a szupergyossal talákozik. Két hozzávaló plussz egy kevéske édesítő és máris kész a tökéletes uzsonna.


50 g hajdina
150 g fagyasztott málna
2x1 tk negyadannyi édesítőszer megvásárolható itt

A hajdinát vízben forralom addig, amíg fel nem habzik szinte kifutásig. Ekkor leöntöm az első vizet róla, szitán átöblítem és újra felteszem vizzel+1 tk édesítővel főni. Nem néztem víz arány, mert a végén úgyis leszűröm. Addig főztem, hogy ne legyen mászkós, szétesett, inkább egy picit még rágható legyen, hogy a gyomornak legyen egy kis dolga vele.

A fagyos málnát megszórom a másik tk édsítővel és csak úgy magában elkezdem közepes hőn kavargatva, főzni. A kevéske levet amit ereszt, összekeverem a hajdinával, a málnaszemeket pedig ráteszem a tetejére. Két adagban tálaltam, egy uzsonnára egy a holnapi tízóriara.

Egész mennyiség=2 adag: 39,3g Ch / 216 Kcal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése