Ugye, hogy nincs olyan édesség amit ne lehetne elkészíteni mézeskaláccsal?!
Hozzávalók:
0,5 l pohárhoz:
pár db gluténmentes keksz
250 g laktózmentes túró
3 ek laktózmentes natúr joghurt
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
citrom reszel héja
érett gránátalma + 0,5 dl víz+ 1 lapzselatin
A túrós réteghez a túrót kikeverem a joghurttal, 1 ek édesítőszerrel és a citrom reszelt héjával.
A gránátalmát leturmixolom, felengedem vízzel, hogy elég leve legyen, felfőzöm a maradék édesítővel és a lapzselatinnal. Főzés közben teszek hozzá pici citromlevet, hogy megmaradjon a szép piros színe.
Eztán már csak a rétegezés van hátra, a gránátalmás zselét ablakban hűtöttem, csak dermedés után tettem rá a túrókrémet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése