Oldalak

Oldalak

2017. december 21., csütörtök

Hawaii csirke indián rizzsel

Nem fogjátok elhinni, de az indián rizs vagy másnéven vad rizs tulajdonképpen nem is rizs, hanem egy vadvizi fűféle aminek  a magja zabra vagy rozsra hasonlít. Nevét onnan kapta, hogy dakota és chipeva indiánok egyik fő táplálék forrása volt. Igen könnyen emészthető, magas fehérjetartalma mellett a B1, B2, vas, cink, kálcium és magnézium tartalma is sokkal magasabb a többi nővényben találhatónál. Dióra emlékeztető fűszeres íze igazi kulináris csoda, tökéletes összhangot képez az ananásszal.








40 dkg csirkemell
1 ek olivaolaj
2 dl rizs tejszín
4 db ujjnyi vastag anananász
5 dkg lakaktózmentes trapista (lehet vilolife sajt is)
50 g indián rizs (sós vízben főzve)

jégsaláta
laktózmentes natúr joghurt (adagonként 1 ek a salátéra)+ só
szeletelt mandula adgonként 1 kis marékkal







A jénait kikenem az olivaolajjal, ráteszem a szeletelt, de nem klopfolt csirkemelleket. Sózom, bekenem a rizstejszínnel. Nekem csak rizs habkrémem volt itthon, erre akkor jöttem rá amikor rá akartam önteni a főzőtejszínt a húsra és az állaga nagyon sűrű volt. Úgyhogy így sütöttem és szerintem így még jobb is volt, mint sima főzőtejszínnel.
A bekent húsokra tettem a szeletelt ananászt, mindegyik közepébe töltöttem főtt indián rizst (kikerevrtem kevés joghurttal, hogy ne száradjon ki sütés közben). Leszórtam 5 dkg laktózmentes trapistával és megsütöttem.

Amikor a hús megpuhul a sok levet amit eresztett leöntöm alóla és még 5-10 percig sütöm pirulásig.

Salátához a jégsalátát durvára vágom, kikeverem 1 ek joghurttal, pici sóval és a madulával.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése