Oldalak

Oldalak

2017. december 27., szerda

Narancso-mákos bejgli és Diós-mandulás bejgli

Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes és laktózmentes bejglimnél a szénhidráttal szinte nem is kell foglalkozni annyira kevésre jön ki egy szeletnél, egyedül a kalória ami kicsit figyelemreméltóbb az olajos magvak miatt, dehát semmi sem tökéletes--bár túróval még az lehet.



Bejgli tészta 2 rúdhoz:

25 dkg Csökkentett szénhidrát tartalmú kenyés és péksütemény liszt  megvásárolható itt
2 dl laktózmente tej
2 púpos ek laktózmentes tejföl
5 dkg szobahő langyos Vénusz margarin
1 tojás+1 tojás sárgája (összesen 3 tojás kell a tésztához ás a töltelékhez)
5 dkg 1/4-es cukorhelyettesítő megvásárolható itt
10 g facsart citromlé
1/2 narancs reszelt héja
kenéshez 1 tojás sárgája 2 ek laktózmentes tej


Mákos-narancsoshoz töltelék:
20 dkg darált mák
1 narancs reszelt héja
10 dkg eritritol darálva
1 tojás fehérje villával felverve

Diós-manduláshoz töltelék:
10 dkg darált dió
10 dkg őrölt mandula
10 dkg darált eritritol
1 tojás fehérje villával felverve

A tészta hozzávalóit alaposan kigyúrom pihentetem, amíg a töltelékeket ledarálom. Kettéveszem a tésztát, téglalapra nyújtom megrakom a sok töltelékkel, feltekerem, lekenem kétszer a tojássárgájás tejes keverékkel és előmelegített sütőben 180°C-on 35 percig sütöm.

Narancsos-mákos bejgli 20 szelet: 3131 Kcal / 65,4g Ch
1 szelet: 156 Kcal / 3,3g Ch

Diós-mandulád bejgli 20 szelet: 3303 Kcal/  53,5 Ch
1 szelet: 165 Kcal / 2,7g Ch












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése