Oldalak

Oldalak

2017. november 3., péntek

Szecsuáni borsos pisztráng lila batátával

Mondanom sem kell nagy halrajongó vagyok, a pisztráng az egyik kedvencem, csodálatos száraz húsa van és szálkák, ha jól van megsütve egyben szépen kijönnek. Könnyen emészthető és gyorsan elkészül.


Hozzávalók:
2 pisztráng
2 tk szecsuáni bors

citrom
rozmaring
bors
olivaolaj
10 dkg lila batáta
20 g cukkini

Kikeverek 2 ek olivaolajat (pisztrángonként 1-1 ek olaj) szecsuni borssal és sóval, ezzel a páccal bekenem a pisztrángokat kivűl-belül. Citromkarikát teszek rá. Előmelegített sütőben 15 perc alatt grill-hőlégkeverésen
200°C-on készre sütöm.
Batátát a cukkinivel csíkokra vágom, 1 ek olivával meglocsolom, sózom, rozmaringozom, borsozom és sütőben a halak mellet sütöm. Ne érjenek össze a zöldségek, akkor szebben sülnek.
Köret 10 dkg főtt basmati rizs volt.

1 pisztráng körettel: 
Kalória: 639 Kcal 
Szénhidrát: 49 g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése