Oldalak

Oldalak

2017. november 3., péntek

Csuka zabpehely bundával

A csuka ragadozó hal lévén szinte tökéletesen zsírtalan, izmos hússal rendelkezik, a szálkák szintén klasszul kijönnek egyben, ha jól van filézve akkor pedig nincs is benne semmi. Nem terheli le az emésztőrendszert, könnyen emészthető, kiváló energia forrás. Nálam most diétás rántott változatban készült.

Hozzávalók:
10 dkg csuka filé
2 dkg jelölten gluténmentes zabpehely
1 tojás

bors
5 dkg lilahagyma
1/2 dob laktózmentes tejföl
10 dkg uborka
10 dkg főtt rizs
natur vegeta

A csukát sózom, borsozom. Hagyom állni 1 órát. Kikeverem a tojást pici sóval, beleforgatom a csukát, ezután a zabpehelyebe. Előmelegített sütőben 220°C-on sütöm, vagy serpenyőben kevés olajon.
A salátához az uborkát a lilahagymával felvágom, sózom, tejfölbe forgatom. Mellé natur vegetás, enyhén sós vízben főtt exotik rizst főztem.

Egész mennyiség:
Kalória:  546 Kcal
Szénhidrát: 49 g
50 g-os IR ebéd esetén ez 1 adag ebédnek megfelel. 

Fél adag vacsorára körettel: 
Kalória: 355 Kcal
Szénhidrát: 25 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése