Oldalak

Oldalak

2017. november 15., szerda

Sacher muffin

Karácsonyi próbasütés eredményeként megszületett a tökéletes puha kis fenyőmuffinom Sacher torta inspirációban. Természetesen csökkentett szénhidrát tartalommal, hozzáadott cukortól mentesen és a gyorsabb mérés érdekében bögrésen-kanalasan, hogy a karácsony előtti időszak a csendes ráhangolódásban teljen, ne a sütés-főzés miatti hajtásban.


1 bögre=2,5 dl

Hozzávalók:
1 bögre jelölten gluténmentes zabpehelyliszt (100 g)
1 bögre szénhidrátcsökkentő lisztkeverék (100g) Ch csökkentő liszt
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer ( vagy 4 ek eritrit ) 4x-es errőségű édesítő
2  ek laktózmentes tejföl (100 g)
2 bögre laktózmentes tej (0,5 l)
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
2 ek citrom leve
1 púpos ek kakaópor
1 ek étolaj
1 tojás



 

Bevonathoz:
5 dkg 70 %-os étcsoki+3 ek víz
1 kis üveg (370 g-os) sárgabarack lekvár eritrittel és xylittel édesítve


Sütőt előmelegítem 180°C-ra, sütési idő 30 perc. Aki eritrittel süti annak 160°-ra és a sütési idő 45 perc lesz.

Külön tálban a száraz anyagokat összekeverem, külön tálban a nedves anyagokat, tejet előtte meglangyosítom és a tojás legyen szobahőmérsékletű.
A két hozzávalót alaposan összekeverem, 2-3 percig hagyom állni.

Kiadagolom a fenyő formákba 3/4-ig érjen a massza, kb 30 percet sütöm, (tűpróbáig) Nekem 12 db fenyő formám volt csak kétszer ennyi kellett volna, így a felesleget crem brulee formába tettem.
Mivel másodszor sütöm sima hagyományos muffin formában is kipróbáltam úgy 18 db lett.

Hűtés után a sütőpor miatt keletkezett púpot levágom a tetejéről, ez jó lesz golyócskáknak, vízgőz felett olvasztott csokiba mártom, lapján elvágom, vékonyan megkenem lekvárral. 

Kopasz fenyő muffin24: 
936 Kcal / 81,6 Ch
Kopasz fenyő muffin1 db: 
39 Kcal / 3,4 Ch

Csokiba mártott, lekvározott fenyő muffin 24 db:
24 db: 1261 Kcal / 112,6 Ch
Csokiba mártott, lekvározott fenyő muffin 1 db:
52,5 Kcal / 4,69 Ch

Jó étvágyat kívánok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése