Oldalak

Oldalak

2017. november 14., kedd

Resztelt máj spenótos zeller pürével

Való igaz, hogy diétában és fogyókúrában nem szokás májat enni, mert igen magas a purintartalma 245 mg/100g, de hamár Béres Alexandra is azt mondja, hogy ritkán azért beválalható, akkor juhéé egy év után először újra elkészítem anyukám resztelt máj receptjét kicsit átdolgozva természetesen. És mert úgy is kell a természetes vas és folsav így télen, nekem főleg, teszek a receptbe egy kis spenót levelet is, így lesz igazi ásványi anyag bomba az ebédből.



Resztelt máj hozzávalói:
40 dkg csirkemáj
20 dkg fagyasztott zöldborsó
1 közepes vöröshagyma
2 ek oliva olaj
1 tk fekete bors
1 tk majoranna
só a végén


Köret hozzávalói:
10 dkg zeller gumó
3 dkg spenót levél
1 ek laktózmentes tejföl

Oliva olajon a hagymát lesütöm, hozzáadom a darabolt májat és a nyers olvasztott borsót, ha így csinálod nem fog fröcskölni a máj! Fűszerezem és sütöm közepes hőfokon 20 percet, az utolsó 5 percben hozzáadom a sót.

A zellert feldarabolom, sós vízben megfőzöm, még melegen turmixolom a tejföllel. Hozzákeverem az apróra darabolt spenót levelet nyersen, a hő kicsit kezeli a leveleket, de nem annyira, hogy az értékes vitaminok is tönkremenjenek benne.

Csalamádéval szeretjük a legjobban.

Egész mennyiség:
Kalória: 828 Kcal 
Szénhidrát: 36 g 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése