Oldalak

Oldalak

2017. november 16., csütörtök

Grillezett csirkecomb dinsztelt csicsókával

Eszembe jutott, hogy az én nagymamám mennyi, de mennyi dinsztelt krumplit készített gyerekkoromban és senki nem tudta úgy megfőzni, mint Ő. A nagyik főztje már csak ilyen, én meg annyira megkívántam, hogy csak na! Szénhidrát szempontjából az, hogy csicsókát vagy burgonyát használok majdhogy nem mindegy, dehát a külcsíny mellett úgye már megint ott a belbecs, amitől inkább a csicsóka ezeféle jó tulajdonsága felé nyúlok, na persze nem fazékszámra nyakalva.

4 db csirke comb (felső) 420 g
grillfüszerkeverék


2 db csicsóka (200g)
1 közepes vöröshagyma

1 tk olivaolaj
fehérbors


A csikecombokat sóval és a grillfűszerrel jól bedörzsölöm. Jénaiban fedő alatt sütőben párolom amíg puha nem lesz a hús. Ezután saját levével locsolgatva fedő nélkül pirosra sütöm.

Közben elkészítem a köretet:
Csicsókát vékonyan meghámozom és szeletelem, a hagymát szintén. Mindekettőt beteszem egy kis fazékba az oliva olajjal, sóval és a borssal együtt. Először teljes magas hőn pirítom kb öt percig folyamatosan kevegélve, azután alacsony hőfokon, fedő alatt saját levével párolva. Ha nagyon kevés lenne a leve, akkor 1-2 kanálnyi vizet lehet alá tenni. Addig párolom, amíg a csicsóka készre nem puhul.

Plussz köret volt még adagonkánt 10 dkg cukormentes csalamádé.

1 comb 50 g dinsztelt csicsókával és 10 dkg csalamádéval: 308 Kcal / 46,8 Ch

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése