Oldalak

Oldalak

2017. november 10., péntek

Birsalmás kiflik:

Felhívom kedves fogyókúrázó olvasóim figyelmét, hogy a diéta megzavarására alkalmas képsorok következnek!🤣
Viccet félretéve, fogyi ide vagy oda azért a családnak enni kell, de nem ám boltit, hanem finom tiszta hazait. Így történt, hogy birs nem birs megeszlek, mondta a férjem és megette. Aztán felháborodva csodálkozott másnap hová lett a sok kifli. 

Tészta 10 db kiflihez
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt és fehér tönkölylliszt vegyesen
1,5 dl langyos laktózmentes tej
2 ek étolaj
1/2 zacskó porélesztő
1 tojás sárgája
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
Töltelék: 4x-es erősségű édesítővel készített birsalma lekvár.
Szokásos módon kelt tésztát készítettem, aképen látható módon kifliket tekertem. A kiflik külsejét 2x átkentem: 1 tojás sárgája+ pici laktózmentes tej.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése