Oldalak

Oldalak

2017. november 25., szombat

Csirke flekken Cékla tzatzikivel

Lassan itt a tél a sötétség már megérkezett, ideje céklázgatni, hogy a vas háztartásunkat feltöltsük egy kicsit. Eszembe jutott, hogy a szokásos India céklasaláta helyett kipróbálok mást és nekem ez nagyon bejött.



Cékla tzatzikihez:
15 dkg cékla (egy kissebb db)
25 dkg kígyó uborka (fél rúd)
1 dob Mizo laktózmentes natúr joghurt 150g-os

2 gerezd fokhagyma
szárított kapor

Csirke felkkenhez:
40 dkg csirkecomb (4 db felső)
flekken hús por
sütőzacskó



A céklát mosom, hámozom és nagy lyukú reszelőn nyersen lereszelem.
Uborkát szintén ugyan így reszelem, de nem hámozom csak mosom. Összekeverem a két zöldséget, sózom, ráreszelem a fokhagymát, hozzáadom a joghurtot és sok szárított kaporlevelet, ha van fagyasztott vagy még friss kertben az is jó. Állni hagyom amíg a hús sül.

A húsról leszedem a bőrt, bekenem a flekken fűszerrel teflon serpenyőben hirtelen sütöm mindkét oldalát, zacskóba teszem és saját levében, zsírjában megsütöm sütőben.
Adagonként 50g főtt basmati rizzsel tálaltam.

Egész mennyiség hússal és salátával: 639 Kcal / 23,7 g
Egész mennyiség hússal, salátával és 4 adag rizzsel: 845 Kcal /66,3 g Ch




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése