Oldalak

Oldalak

2017. október 30., hétfő

Tejszínes lazac

Az első étel, amit megfőztünk öcsémékkel Finnországban mi más lett volna, ha nem a lazac...de nem ám olyan kis szeletecske, mint otthon, hanem akkora, hogy az állam leesett. Ránézésre az jutott eszembe, de ki eszi meg ezt a hatalmas adagot, hát mi megettük.
Felét simán sütöttük, olivaolajjal, sóval, fehér borssal, 3 gerezd zúzott fokhagymával. Alá zsenge zöldbabot tettünk, mindent meglocsoltunk citrommal.
Másik felét sóztuk, fehér borsoztuk, jó alaposan kaproztuk. Kikevertünk 2 kis doboz laktózmentes tejszínt (itt a zsírosabb fajta is csak 12%-os volt szerencsére) sóval és szárított kaporral. Nyakon öntöttük vele a lazacot és a zöldbabbot.
Mindkettő nagyon gyorsan elkészült.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése