Lapföldi estebédünk volt tegnap Rénszarvasból, ez valami Isteni volt, csak remélni tudom, hogy sima szarvas hússal is elérek valami hasonló ízhatást otthon.
Rénszarvas ragu karórépa pürével
1,2 kg Rénszarvas hús (2 zacskó fagyasztott)
2 nagy fej vöröshagyma
7 szem borókabogyó
3 db babérlevél
Kb 1 tk bors
1gerezd fokhagyma
Só
2 dl sör
1 karórépa
2-3 ek laktózmentes tejföl
Kakukkfű
15 dkg erdei kék áfonya
1 ek méz
1 doboz zsenge zöldborsó levél
2 nagy fej vöröshagyma
7 szem borókabogyó
3 db babérlevél
Kb 1 tk bors
1gerezd fokhagyma
Só
2 dl sör
1 karórépa
2-3 ek laktózmentes tejföl
Kakukkfű
15 dkg erdei kék áfonya
1 ek méz
1 doboz zsenge zöldborsó levél
Vöröshagymát zsíron megpirítani aranybarnára, rátenni fagyosan a hagymára, befűszerezni, sózni ízlés szerint és hagyni lepárolódni. Amikor kiolvas felönteni annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst, főzni kb egy órát. Amikor kezd a lé elfőni felönteni 2 dl sörrel (medve sörrel) és tovább főzni amíg a hús megpuhul.
Közben a karorépát felkockázva megfőzni, turmixolóba tenni, tejföllel és sóval kiturmixolni, kb 2 tk kakukkfüvel kikeverni.
15 dkg kék áfonyát 1 ek mézzel lekvárrá főzni és a karórépa pürére tenni. Zsenge, főtt zöldborsó levéllel ettem.
15 dkg kék áfonyát 1 ek mézzel lekvárrá főzni és a karórépa pürére tenni. Zsenge, főtt zöldborsó levéllel ettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése