25 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
15 dkg zabpehely liszt
1 zcs por élesztő
1 ek 1/4-es édesítőszer
2 ek vanília aroma
50 g lágy laktózmentes vaj
2 tojás sárgája
3 dl mandula tej
1 kk cukor
15 dkg zabpehely liszt
1 zcs por élesztő
1 ek 1/4-es édesítőszer
2 ek vanília aroma
50 g lágy laktózmentes vaj
2 tojás sárgája
3 dl mandula tej
1 kk cukor
25-30 db kemény szilva
2 ek 1/4-es édesítőszer
2 ek fahéj
2 csapott ek fehér tönköly liszt
2 ek 1/4-es édesítőszer
2 ek fahéj
2 csapott ek fehér tönköly liszt
A liszteket a vajjal, édesítővel, tojás sárgájával, vanília aromával és a futtatott élesztős tejjel kidagasztom. Nagyon lágy tésztát kapok, olyat, amit nem lehet formázni, így lesz a jó. Kelesztem, amíg duplájára nem kel.
Kibélelek egy 30x40-es tepsit sütőpapírral, ráteszem a lágy tésztát és vizezett kézzel szétnyomkodom. Amíg mosom és magozom a szilvát hagyom a tepsiben újra kelni, közben felkapcsolom a sütőt 180°-C-ra.
Összekeverem a fahéjat az édesítőszert és a lisztet, belemártogatom a fél szilvákat és a kelt tésztába nyomkodom. A liszt azért kel, mert nem engedi a tésztát szétázni.
180°C-on 15 percet majd 160°C-on 45 percet sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése