Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 30., hétfő

Pizza szósz télire

(Elkészítési idő 3 óra)
2 kg húsos( nem befőző) paradicsom
1 kg vastag húsú piros paprika
2 nagy gerezd fokhagyma aprítva
1-1 cserépnyi oregánó és bazsalikom levele
1 iis csokor petrezselyem zöld levele
1 ek só
1 ek 1/4-es édesítőszer
1 tk na-benzoát

 Paradicsomot és a paprikát feldarabolom, egy 5l-es edényben sóval addig főzöm, amíg a paradicsom meg nem puhul. 
Kicsit lehűtöm, és az egészet leturmixolom.
Eztán addig főzöm folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik.
Amikor kész a szósz hozzáadom az édesítőt és a darabolt fűszernövényeket, egyet rottyantok rajta, hogy a növények is sterilek legyeknek, leveszem a főzőlapról.
Hozzáadom a na-benzoátot, jól elkeverem és sterilizált 2 dl-es kis üvegekbe teszem.
Nekem öt kis üveg lett.



1 megjegyzés:

  1. Tökéletes lett, de én még zeller levelet is aprítottam bele.
    Köszönöm a receptet.

    VálaszTörlés