Oldalak

Oldalak

2017. október 30., hétfő

Pizzás tekercs


50 dkg liszt ( 1:1 teljeskiőrlésű tönköly, zabliszt)
3 dl tej
1 dl étolaj
1 zcs porélesztő+1 kk cukor
Nagy csipet só
1 dl sűrített paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2-3 bazsalikom levele
+ szsz. 1 tk tönköly liszt
6-8 dkg laktózmentes sajt


A liszteket összekeverem és egy nagy szitán 2x átszitálom, ezzel lazítom, levegővel telítem a lisztet. 
A felmelegített tejben feloldom a cukrot és az élesztőt, felfuttatom. Hozzáadom a liszthez az olajjal és a sóval együtt, alaposan kigyúrom, kb egy órát kelesztem. Hideg időben sütőben 40-50°C-on is lehet keleszteni.
Közben elkészítem a pizzaszószt. Felfőzöm a paradicsompürét a bazsalikommal és a fokhagymával, ha savanykás, akkor adok hozzá ízlés szerint édesítőt és ha nagyon híg lenne, akkor kikeverem egy kis liszttel, ez sütés közben egyben tartja majd a szószt.
Kinyújtom a tésztát, felét megkenem a pizza szósszal, beborítom reszelt sajttal, ráhajtom a tészta másik felét, szeletelem, tekerem és kb 30 perc alatt 180°C-on sütöm.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése