Oldalak

Oldalak

2020. szeptember 1., kedd

Kürtöskalács muffin (szénhidrát csökkentett)

Kürtöskalácsot bögrés verzióval sokkal kényelmesebb sütni, főleg ha tekergetni sem kell, ráadásul most szénhidrát csökkentetten készült, de aki szeretné az olcsóbb, és ugyanilyen finom cukormentes változatát is megkaphatja.



1 bögre 3 dl
Hozzávalók:
2 bögre Dia-wellness 50-es liszt (300 g)
1 bögre cukormentes mandulatej (3 dl)
1/6 bögre vagy inkább mérve 50 ml olaj
2 tojássárgája
4 ek 4x-es erősségű édesítőszer
citrom reszelt héja vagy pár csepp vanília aroma
1 zcs sütőpor (12 g)

A száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor) kimérem egy tálba, alaposa elkeverem.

A nedves alapanyagokat az édesítőszerrel egy külön tálba kimérem, alaposan elkeverem.

A két részt egybeteszem, kikeverem, muffin formákba adagolom.

Előmelegített 190°C-os sütőbe 25 percig sütöm.

Tetejére:
30 g olvasztott, de nem forró vaj
eritrit 
fahéj

A vajat felolvasztom, ne legyen forró, a kihűlt muffinokat belemártom, majd a fahéjas édesítőszerbe nyomkodom.

Egész mennyiség 9 db = 650 g:
Kalória: 1873 Kcal
Szénhidrát: 119 g

100 g Kürtöskalács muffin:
Kalória: 288 Kcal
Szénhidrát: 18 g

IR, PCOS esetén lassú felszívódású szénhidrát lesz teljes egészében, amennyiben mandulatejet használsz és nem tehéntejet. A nap bármely szakában fogyasztható kiszámolva ch-ra az adagot.

Ha tetszett a recept és érdekel a gyerekbarát, olcsóbb kürtöskalács muffin kattints erre a linkre.


A receptben lévő hozzávalók nem cserélhetők le, nem bővíthetők, mert az nemvárt minőség romlást eredményezhet, illetve IR diéta esetén napszaki fogyaszthatóságon változtat.
Jó étvágyat kívánok!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése