Oldalak

Oldalak

2020. augusztus 13., csütörtök

Pirított hagymás máj hajdinával

Most egy nagyon megosztó étel következik, annyira megosztó, hogy nálunk pl csak én szeretem egyedül, hogy ma nem leszek népszerű sem a neten sem itthon az tuti..este talán hazajön a férjem és ezzel a csodás étellel fogom várni :D :D lehet vissza is menekül azzal a lendülettel, de nem baj szoktam mondani több jut nekem :D .


Hozzávalók:
400 g csirkemáj
1/4 db hagyma (70 g)
2 db babérlevél
1 db bocskorpaprika (75 g)
200 g borsó
100 g hajdina
1 ek olivaolaj

*sok fekete bors, ha nem vagy fekélybeteg

A hagymát 1 ek olivaolajjal elkezdem lepirítani, hozzáadom a négybe vágott alaposan megmosott csirkemájat, babérlevelet, aprított paprikát, sót és fedő alatt pirítom. A sótól a csirkemáj nem lesz kemény a hiedelemmel szemben, ha négybe vágod a májat, akkor durrogni sem fog. Mivel vizet ereszteni minden hozzávaló, így több olajra sem lesz szűkség. 

Külön sós vízben kifőzöm a borsót és megsült májhoz teszem és együtt pirítom őket fedő nélkül kb 5 percig.

Mellé sós vízben főtt hajdinát készítettem amit főzés előtt alaposan átmostam több vízben.

Egész mennyiség 730 g = 1 nagy serpenyő:
Kalória:1106 Kcal
Szénhidrát: 89 g

100 g Pirított hagymás máj hajdinával:
Kalória: 152 Kcal
Szénhidrát
: 12 g

*IR, PCOS esetén 100 g adagból számold ki a napszaki mennyiséget. 2/3 lassú, kevesebb, mint 1/3 gyors szénhidrátot tartalmaz így ebédre, vacsorára kiváló választás.

*Gyomorfekély, GERD, gastritis esetén szigorúan bors nélkül, a hagymát aprítás után le kell sózni, fedő nélkül hagyni, hogy levet eresszen, kinyomkodni és csak ezután lehet sütésre használni.

Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése