Oldalak

Oldalak

2020. június 10., szerda

Ropogós házi müzlikeverék

Milyen a tökéletes házi műzlikeverék? Először is nincs hozzáadva szirup, cukor, adalék, tartósítószer, csak csupa-csupa ropogós vitamindús finomság, amit kedved szerint variálhatsz. Így nem csak az immunrendszerünket tudjuk biztonságosabban támogatni, de a pénztárcánkat is kíméljük, hiszen olcsóbban kijössz a házilag összedobott változattal, mint a kész dobozossal. 



Egész mennyiség 320 g

Alap műzli hozzávalók:
125 g zabpehely
25 g zabkorpa
25 g chiamag
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer

Variálható hozzávalók nálam most a következő:
30 g törökmogyoró (1 marék)
30 g mandula (1 marék)
25 g mosott, áztatott mazsola (1 marék)
1 ek fahéj
25 g 80 %-os étcsoki aprítva

*Azzal kezdem, hogy a mazsolát vagy bármilyen más aszalt gyümölcsöt elkezdek átmosni, áztatni. Ezt kb egy éve csinálom, mert iszonyat koszosak az aszalványok. Blogban van egy ijesztő fáziskép, ahol a második mosóvizet fényképeztem le..szóval Én mosom, mosom, áztatom, amíg tiszta nem lesz, így az a rengeteg hozzáadott cukor is klasszul kijön belőle legalább, ezután újra szárítom konyharuhán. 
Természetesen ez a lépés akár teljesen el is hagyható. 

A fent felsoroltakból a magvakat és a csokit fogom és kedvem szerint aprítom, majd összekeverem az összes többi hozzávalóval.

Csatos üvegbe zárom, mielőtt kiveszek belőle felrázom az édesítő és a fahéj miatt. 

Forró-lobogó tejjel, vízzel vagy növényi tejjel leöntöm, hagyom állni 5-10 percet, ezután fogyasztható.

100 g Ropogós házi müzlikeverék:
Kalória: 350 Kcal
Szénhidrát: 38 g

50 g Ropogós házi müzlikeverék:
Kalória: 175 Kcal
Szénhidrát: 19 g 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése