Oldalak

Oldalak

2020. május 6., szerda

Sült, töltött bocskor paprika

A sült bocskor paprikánál még finomabb ételt nem találtak fel szerintem. Van benne valami isteni, ahogy az olivaolajjal egybesült, majd szétolvad a szádban.



Hozzávalók:
200 g darált hús
1 tojás
1 fokhagyma
40 g barna bulgur
nagy csipet só
3 db bocskorpaprika (240 g)
3 tk olivaolaj

A darált húst elkeverem a tojással, sóval, zúzott fokhagymával, barna bulgúrral.
A bocskor paprikát ha elég dundi csak simán megtöltöm, ha vékonyka, akkor félbevágom 1 tk olajjal kikent kicsi cserép edénybe teszem. Ráhalmozom a tölteléket, majd lefedem a paprikák másik felével. Lelocsolom 1 tk olivaolajjal és mehet a sütőbe 210 °C-ra sült amíg a paprika szépen meg nem sül és a töltelék majd kétszeresére nem dagad. Mielőtt kiveszem újra lelocsolom oliva olajjal kap még 5 percet a sütőben, ezután már tálalható. 

A paprika külső héja a paprika húsról könnyedén lehúzható. Olivaolaj helyett használhatsz más olajat is, de a bocskorhoz szerintem ez passzol a legjobban.

Egész mennyiség:
Kalória: 746 Kcal
Szénhidrát: 41 g





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése