Oldalak

Oldalak

2020. május 6., szerda

Rebarbarás kölesfelfújt

Még mindig rebarbara, de ezerrel és annyira ettem volna, hogy meglehetősen túlzásba estem a mennyiséggel, ennek viszont szomszédom rettentően tudott örülni, mert nála landolt majdnem az egész púpos jénai felfújt.



Hozzávalók egy jénaihoz:
2 dl köles (200 g)
3 dl tej
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
2 tk sáfrányos szeklice
4 db tojás
120 g rebarbara

A kölest az édesítőszerrel, tejjel, sáfrányos szeklicével addig főzöm kevergetve, amíg majdnem az összes nedvességet magába nem szívja. Ezután leveszem a hőről.

A tojásokat szét választom, amikor a köles alap langyosra hűl beleteszem a tojássárgáját és a rebarbarát. 
Felverem a tojásfehérjét, majd óvatosan beleforgatom.

Előmelegített sütőben 190 °C-on 40 percet sütöm.
Éés, ezen a ponton jutott eszembe, hogy elfejetettem vajat tenni bele, de valahogy a végén nem is hiányzott.

Egész mennyiség egy jénai:
Kalória: 1025 Kcal
Szénhidrát: 143 g (tojás és rebarbara nem számolós ch)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése