Oldalak

Oldalak

2020. május 14., csütörtök

Spárgás tavaszi saláta

A tegnapi kilófaragó vacsorámat nem kell mérni, sok ideig főzni sem. Elkészíthető akár délelőtt is előre, dobozban frissen, üdén megvárja míg megéhezel.



Hozzávalók:
1 marék zöld spárga
jégsaláta, fodros saláta
4 db pici paradicsom*
2 db tojás

A spárgának a végét ahol törik letöröm, a többi puha részét sós vízeben pár perc alatt megfőzöm, ne legyen szétfőzve.
Ebben a vízben amiben a spárga főtt kifőzöm a tojást, így a tojás kicsit átveszi a spárgalé ízét.

Amikor a spárga és a tojás kihűlt jégsalátával és a paradicsommal tálalom vagy dobozolom estére. 

*Gyomor és bélgyulladásban, a paradicsomnak csak a húsa menjen, a leveses magot kis kanállal el kell távolítani, ahogy a képen is látszik. Csak a kicsi, édes paradicsomot próbáld enni, hogy bírja-e a gyomrod. Az én gyomrom úgy látszik így már nem hisztizik tőle, pedig fél db rendes paradicsomtól is kikészült régebben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése