Oldalak

Oldalak

2020. május 23., szombat

Magyaros zabtöret

Tegnap már erősen nyomott a front, így szokásosnál is jobban elkapott a nincs kedvem főzni szindróma, persze enni kell és spórolás miatt csak ritkán rendelünk ételt, így a végén mégiscsak főztem .. mivel a legtöbbször két felé kell főznöm ezért most magamnak egy egytálételt szavaztam ami kevés munkával jár.



Hozzávalók 1 lakató nagy adaghoz: 
200 g csirkemell 
1 maréknyi újhagyma zöldje (ha bírja a gyomrod mehet bele rendes hagyma is)
nagy csipet só
1 tk olivaolaj (vagy kókuszolaj)
2 db babérlevél
köménymag
75 g pritamin paprika
1 csapott ek édesnemes fűszerpaprika
3 púpos ek Szafi gluténmentes zabtöret (65 g)
2 dl víz

Olivaolajon a kockázott csirkemellet lepirítom, sózom, hozzáadom a hagyma zöld szárát aprítva és a kockázott pritaminpaprikát. Tovább pirítom, majd mehetnek hozzá a fűszerek, babérlevél, köménymag és végül az édesnemes fűszerpaprika. 

Az egészet lepirítom, hozzáadom a zabtöretet, felöntöm 2 dl vízzel, fedő alatt sűrűn átkeverve addig főzöm takarék hőn, amíg be nem sűrűsödik.
Ezután félre húzom és hagyom, hogy fedő alatt a zabtöret szépen kipattogjon.

Egész mennyiség:
Kalória:301 Kcal
Szénhidrát: 45 g (hosszú felszívódású ch)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése