Oldalak

Oldalak

2020. május 2., szombat

Epres pite

Gyors, munkamentes Anyák napi meglepetés készült nekem. Közös raktuk össze gyerekemmel, a legjobb rész az volt amikor az eprek a szájába landoltak a torta helyett, de ahhoz képest, hogy nekem soha egy szem eper nem jut, kivéve ha Ő nincs itthon, már az is csoda, hogy egy egész epres pitét kaphattam erre a nagy napra. Mivel nem kell piskótát sütni sem pite tésztát nyújtani, sem habot verni, ezért egy gyerek is elkészítheti meglepetésnek holnapra...persze a sütőt apának kell majd kezelnie.



Hozzávalók pite "tésztához":
300 g zabpehely
2 ek holland kakaópor
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 dl tej (lehet növényi is)
100 g vaj vagy növényi margarin

Krémhez:
2 kis doboz túró (2x250 g)
1 tojás
250 g eper
2,5 4x-es erősségű édesítőszer
ha színesebbre szeretnéd picike ételfesték, nálam 1/2 kk céklapor
1 ek zabkorpa (15 g)

Díszítésre:
Eper, ehető virág(nálam ibolya és rózsa), vagy bármi amit szeretnél.

A tészta hozzávalóit alaposan ledolgozom, egy ki vajazott pitetortába teszem darabokban majd kézzel belenyomkodom úgy, hogy a peremére is felérjen. 
Előmelegített sütőbe teszem 190°C-ra 10 percre.

Közben az epret feldarabolom, hozzáadom az édesítőszert, tojást, túrót és botmixerrel eldolgozom. Ha színesebbre szeretnéd mehet hozzá természetes színező, és persze a zabkorpa. (ha nincs zabkorpád, akkor 2 púpos ek puding por)

Kiveszem a sütőből a pite alapot, beleöntöm a túrókrémet és visszateszem még 20 percre.

Amikor kihűlt lehet díszíteni. Ha a túró töltelék kicsit repedezik, akkor nyugodtan fedd el gyümölcsökkel és ehető virággal.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése