Oldalak

Oldalak

2020. május 19., kedd

Bodzás amerikai palacsinta

Bodzavirág egyike azon ehető virágoknak, aminek intenzív ízét és illatát nemcsak szörp/limonádé készítésnél, de számtalan más édesség elkészítéséhez is bátran kikanázhatunk. Tegnap nálam egy isteni finom amerikai palacsintába került kis csavarral.



Hozzávalók 6 db-hoz:
100 g zabpehely darálva
100 g túró
1 db tojás
1,5 dl tej *
1/2 kk sütőpor
1 csapott ek 4x-es erősségű édesítőszer
4 nagy db bodzavirág

A bodzavirágot egy estére 2 dl tejbe leáztatom egy szélesebb edényben, azért ennyiben, mert a virág fel veszi majd valamennyi hányadát. Ennyi idő alatt minden pollen kiázik belőle a tejet gyönyörű szép sárgára festve.

Másnap reggel a zabpelyhet ledarálom, hozzákeverem a sütőport.
A bodzavirágot kiveszem a tejből, alaposan felkeverem, hogy a leülepedett pollennel a tej homogén legyen. 

1,5 dl bodzás tejhez adok 100 g túrót, 1 db tojást és 1 csapott ek 4x-es erősségű édesítőszert. Az egészet botmixerrel eldolgozom.

A lisztet és a tejes alapot egymással elkeverem.

A serpenyőt felhevítem. 2-2 ek masszát teszek egy adagnak, fedő alatt megforgatva párszor készre sütöm közepes hőmérsékleten.

IR esetén sima tejjel vagy zabtejjel, rizstejjel készítve (mivel ezek számolós gyors felszívódású számolós ch-k) lesznek csak tízóraira, ebédre és vacsorára ehető. 
Ir esetén növényi tejjel készítve (kókusz, mandula, mogyoró) az egész hosszú felszívódású lesz így reggelire és pótvacsorára ehető, ebben az esetben az össz ch 55,6 g/6 db palacsinta.

Egész mennyiség: 
Kalória: 686 Kcal
Szénhidrát:62,5 g

1 palacsinta:
Kalória: 114 Kcal
Szénhidrát: 10 g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése