Oldalak

Oldalak

2020. április 18., szombat

Kókusztej házilag

Évekkel ezelőtt sokáig használtunk mandula vagy kókusztejet, amíg a gyerekem tejfehérje allergiára diétázott, már akkor is egetverő ára volt és ráadásul nem is mind iható, némelyikbe még cukrot is tesznek.. szóval egy éve már, hogy csak hébe-hóba veszek egy üveggel. Tegnap pl megint kiakadtam az árán, sütés közben már kattogott is az agyam, hogy fogom magtej készítő gép nélkül előállítani a növényi tejemet, mert IR diétában sokkal jobb, mint a tehéntej.,,szóval mindenre van megoldás és mindenre van házi praktika is..



Hozzávalók 5,5 dl-hez:
10 dkg kókuszreszelék
3 dl víz
+2,5 dl víz

A kókuszreszeléket leáztatom 3 dl vízben, néha átkeverem, mert lebegni fog a tetején.
Pár órával később, betettem egy turmixgépbe és alaposan eldolgoztam, de annyira, hogy az egész krémes legyen, ne legyen benne szemcse.

Tiszta konyharuhán átszűröm, felöntöm vízzel.

Víznél én itt is palackos vizet használok, nem csap vizet. Hűtőben három napig simán eláll, és fagyasztható is. 

Tömény, facsart kókusztej:
Kalória: 1 dl 30 Kcal
Szénhidrát: nem számolós



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése