Eredetileg csak egy sima zabos túrós zsemlét szerettem volna sütni magamnak a jövőhétre, aztán megláttam az asztalon a cserepes snídlinget és azonnal elcsábultam egy lágy pogácsára, anyukámhoz készültünk és neki sütöttem inkább ezt..Murphy törvénye amikor valamit nagyon szuper jól szeretnél csinálni biztos elbaltázod, na nálam nem lett nagy gubanc a vége, csak kétszer tettem hozzá a szódabikarbónát, amitől aztán túl püffedtek és szétterültek. Egyébként még így is maga volt a tökély, úgyhogy ma megint megsütöm csak magunknak.
Hozzávalók:
250 g (1 dob) túró
150 g (1 kis pohár) tejföl
1 db tojás
1 tk só
80 g zabpehelyliszt
60 g tönköly liszt
1 kis marék aprított snídling vagy amennyit szeretnél
1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)
1/2 kk szódabikarbóna
Minden hozzávalót eldolgozol egymással, hagyod állni 20 percet a zabpehelyliszt miatt. 1 marék tönköly liszttel meghintett nyújtólapon áthempergeted a pogácsa masszát, úgy, hogy nem kell beledolgozni, csak kívülről lepje be teljesen a liszt. Nagy pogi szaggatóval (tepertős pogi szaggató méret) kiszúrod, lekened tojással. Mehet a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a 190°C-os sütőbe fél órára.
Egész mennyiség 25 db:
Kalória: 1144 Kcal
Szénhidrát: 100 g
1 db pogácsa:
Kalória: 46 Kcal
Szénhidrát: 4 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése