Tegnap bevállaltam a soha ki nem próbált mángoldot, valahogy annyira haragos zöldnek nézett ki azt hittem veszett íze lesz, ezért alaposan megbolondítottam medvehagymával, meg azért is mert szeretem és kb két hétig van csak szezonja...Szóval ez még al'a natur is finom lett volna, lehet igaza van a férjemnek Én lassan kecskévé változom.. :D Na jó azért mégsem, ma bajai halászlé az ebéd, lehet szavazni kinek melyik ebéd jön be jobban.
Hozzávalók 1 adaghoz:
80 Dia-wellness 50%-al csökkentett penne tészta (más tk tésztát is használhatsz)
2 marék fejtett bab = 60 g
1 gerezd fokhagyma
medvehagyma ízlés szerint
70 g mángold
1 ek olivaolaj
A babot szódabikarbónás sós vízben, fedő nélkül megfőzöm, így nem fog puffasztani.
A mángoldot felaprítom, 1 ek olivaolajon sóval lepirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a kifőtt pennét és a főtt babot. Mindent átforgatok, csak ekkor aprítom hozzá a medvehagymát.
Egész mennyiség:
Kalória: 423 Kcal
Szénhidrát: 48,6 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése