Oldalak

Oldalak

2020. március 23., hétfő

Francia bundás hús

Most anyósom imádott francia bundás hús receptje következik, diétásabb köntössel és egy általa használt pici csavarral.



Hozzávalók 1 szelet húsonként:
1 szelet sovány hús
1 tojás
csipet só
30 g zabpehely darálva
+
4 ek olaj (felét felvette a hús)

Mellé készül még hamis krumplipüré (ebből 1/2 adag ment mellé) és 30 g száraz barna bulgúr kifőzve.

A zabpelyhet darálom, a húst kiklopfolom és lesózom, én nem kaptam cs.mellet, úgyhogy karajjal készült és azzal is számolok.

A zabpehely liszt 1/3-át besimogatom a húsba, a maradékot a felvert, sózott tojáshoz keverem villával. Kicsit hagyom állni, majd beleforgatom a húst.

4 ek olajon felforrósított serpenyőben, közepes hőmérsékleten, fedő alatt mindkét oldalát készre sütöm. Ezután 1/2 merőkanál húsleves lét kiszedek egy tányérra, beleteszem a húst és lefedem. És ez anyósom bundás húsának a lényege, hogy egy kicsike tyúk vagy egyéb hús leveslébe teszi a bundás húst.

Hamis krumplipüré hozzávalói:
200 g zeller
1 dob (150 g) tejföl
15 g teavaj
petrezselyem zöld ízlés szerint


A zellert kicsire vágom, sós vízben megfőzöm, leöntöm a vizet róla, még melegében tejföllel és teavajjal átbotmixerezem. Végén aprított petrezselymet keverek hozzá, ha szükséges utólag sózom.

Egy adag Francia bundás hús:
Kalória: 603 Kcal
Szénhidrát: 17 g

Csirkemell hússal készítve -53 Kcal lenne.

30 g barna bulgúrral, 1/2 adag hamis krumplipürével együtt:
Kalória: 876 Kcal
Szénhidrát: 49 g





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése