Farsangi időszak fánk nélkül nem létezik. Pihe-puha, könnyű, finom, édes tésztájával gyerekek és felnőttek nagy kedvence.. ééés mostantól a diétázóké is, hiszen sütőben sütve igazán kímélő desszertet készíthetsz.
Hozzávalók
8 tenyérnyi fánkhoz vagy 16 normál mérethez:
250 g 50%-al csökkentett ch tartalmú Dia-Wellness liszt
2 db tojássárgája
150 g joghurt
2 dl tej
2 kk (4 g) instant élesztő
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 ek olaj kenéshez
+ 90 g 50%-al csökkentett ch tartalmú Dia-Wellness liszt formázáshoz (3-4 nagy marék)
diabetikus lekvár a tetejére
1. lépés: A tejet langyosítsd meg, szórd bele az élesztőt és 1 tk lisztet, futtasd fel.
2. lépés: Adj mindent a kimért liszthez, keverd ki alaposan fakanállal.
3. lépés: Hagyd magára, hogy kétszeresre dagadjon a boldogságtól.
4. lépés: Tedd szilikon lapra, 3 marék liszttel gyúrd át a lágy tésztát.
5. lépés: Vágd 8 golyóra, 1 marék liszttel formázd kerekre és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe.
6. lépés: Kend le olajjal, nyomj a közepébe egy kávés poharat, hogy legyen helye a lekvárnak, amíg melegszik a sütő újra kel a fánk.
7. lépés: Tedd előmelegített sütőbe, süsd ki 190°C-on 30 perc alatt.
8. lépés lesz a kedvenced: pakold meg lekvárral és már eheted is.
Utóirat: A kávés poharas lenyomat teljesen felesleges a közepére, mert ducira dagadnak sütés közben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése