Oldalak

Oldalak

2020. január 26., vasárnap

Szuper diétás Farsangi fánk

Farsangi időszak fánk nélkül nem létezik. Pihe-puha, könnyű, finom, édes tésztájával gyerekek és felnőttek nagy kedvence.. ééés mostantól a diétázóké is, hiszen sütőben sütve igazán kímélő desszertet készíthetsz.


Hozzávalók 
8 tenyérnyi fánkhoz vagy 16 normál mérethez:
250 g 50%-al csökkentett ch tartalmú Dia-Wellness liszt
2 db tojássárgája
150 g joghurt
2 dl tej
2 kk (4 g) instant élesztő
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer

1 ek olaj kenéshez
+ 90 g 50%-al csökkentett ch tartalmú Dia-Wellness liszt formázáshoz (3-4 nagy marék)

diabetikus lekvár a tetejére

1. lépés: A tejet langyosítsd meg, szórd bele az élesztőt és 1 tk lisztet, futtasd fel.

2. lépés: Adj mindent a kimért liszthez, keverd ki alaposan fakanállal.

3. lépés: Hagyd magára, hogy kétszeresre dagadjon a boldogságtól.

4. lépés: Tedd szilikon lapra, 3 marék liszttel gyúrd át a lágy tésztát.

5. lépés: Vágd 8 golyóra, 1 marék liszttel formázd kerekre és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe.

6. lépés: Kend le olajjal, nyomj a közepébe egy kávés poharat, hogy legyen helye a lekvárnak, amíg melegszik a sütő újra kel a fánk.

7. lépés: Tedd előmelegített sütőbe, süsd ki 190°C-on  30 perc alatt.

8. lépés lesz a kedvenced: pakold meg lekvárral és már eheted is.

Utóirat: A kávés poharas lenyomat teljesen felesleges a közepére, mert ducira dagadnak sütés közben.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése