Oldalak

Oldalak

2019. december 21., szombat

Spenótos hamis csirketokány

Amikor az ember valamiről le van tiltva biztos, hogy csak azt enné, nekem pl csirke tokányos álmaim voltak.. Na mondom ez remek, hogy is kellene reprodukálni. Kicsit gondolkodtam a végén annyira összejött, hogy az elmúlt öt nap alatt ez lett a legfinomabb ebédem... És juhé még holnapra is maradt.



Hozzávalók3 db csirkecomb filé (bőr nélkül)
Két ujj vastag zeller gyökér, de abból a tenyér nagyságú szeletből
2 babér levél
Csipet köménymag

1 doboz friss bébi spenót
100 g főtt házi zablisztes tészta


A csirkecomb és a zellert csíkokra szeletelem, az egészet egy lábasba rakom. Megsózom, fedő alatt csak úgy ahogy van elkezdem lepárolni. Amikor a comb elég levet ereszt, hozzáadom a babérlevelet és a köménymagot. Addig párolom, amíg a hús megfől, én egyszer öntöttem hozzá 0,5 dl vizet.
Végén egyszerre hozzáadom a spenótot és a kifőtt zab tésztát. Csak egyet keverek rajta és kb ennyi.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése